Inno-Tec samen met Laagland in het Technishow magazine!

Bijna een jaar geleden leverde Laagland BV de Zoller Venturion 450 inclusief toolmanagementsoftware (TMS) aan Inno-Tec in Riethoven. Inno-Tec, totaalleverancier van precisieplaatbewerking, fijnmechanische verspaning en nabehandeling, plaatste het voorinstelapparaat van Zoller in het Fijn Mechanisch Centrum (FMC). Bij deze dochteronderneming van Inno-Tec wordt al het draai- en freeswerk uitgevoerd. “Met de komst van het voorinstelapparaat van Zoller kunnen we nauwkeuriger werken met onze gereedschappen op de freesmachines”, aldus Walter van Grotel. 

EEN UUR WINST PER KARWEI 

Toepassing van de Venturion 450 zorgt niet alleen voor hogere nauwkeurigheid, maar ook voor tijdwinst. Voorheen kostte het gemiddeld drie minuten om gereedschappen handmatig af te stellen, waarna er nog proefsnedes moesten worden gemaakt. Met zo’n twintig gereedschapswissels per dag per machine loopt de tijd die hiervoor nodig is behoorlijk op. Met de inzet van de Venturion 450 scheelt het naar schatting een uur per product.

Momenteel zorgt De Bont ervoor dat alle benodigde gereedschappen klaar staan voor de klussen van de komende dagen, zodat de collega’s de gereedschappen alleen nog maar hoeven te pakken. Naast de Venturion 450 leverde Laagland ook een bijbehorend toolmanagementsysteem waarin alle beschikbare gereedschappen staan. Als alles goed is ingericht, kan het samenstellen van gereedschap nog sneller gaan, omdat duidelijk is waar de benodigde gereedschappen zich bevinden. Zo is direct inzichtelijk of ze in gebruik zijn bij een andere machine of klaar liggen in het magazijn. In het TMS staat alles aangegeven; je kunt direct vinden in plaats van te zoeken.

Benieuwd naar het hele artikel van collega Joop de Bont en Laagland?

Lees het hier: Vanaf bladzijde 22 in het Technishow Magazine