Natlakken: beschermen zonder te verhitten

Natlakken, ook wel verfspuiten genoemd, is de meest gebruikte conserveringsmethode om metaal en andere materialen te voorzien van een laag verf. Soms gaat het om één laklaag, in andere gevallen om meerdere lagen om te komen tot een mooie gladde en beschermende laag. Vloeibare lak wordt met een spuitinstallatie aangebracht op een product. Na het aanbrengen moet de lak uitharden. Het eindresultaat is een product dat voorzien is van een corrosiewerende laklaag.

Natlakken gebeurt vooral bij metalen en kunststoffen. Niet ieder materiaal is bestemd tegen hoge temperaturen. Daarom is voor sommige materialen een oppervlaktebehandeling zoals poedercoaten niet mogelijk. Natlakken biedt dan vaak de oplossing. Omdat bij natlakken het materiaal niet verhit hoeft te worden om uit te harden, is het toch mogelijk om het op deze manier te voorzien van een beschermende laklaag.

De lak die gebruikt wordt bij natlakken bestaat uit oplosmiddelhoudende of watergedragen lakken. Onze verfsystemen zijn op elkaar afgestemd en zo kunnen we voor ieder product en ieder materiaal de beste oplossing bieden.

Een goede voorbehandeling is cruciaal om te komen tot een perfect eindresultaat. Ook daarvoor bent u bij Inno-Tec aan het juiste adres.

Machines

Natlak cabine met moffel inrichting.

Terug naar overzicht