Extra focus op de kwaliteit door aanschaf Zoller voorinstelapparatuur met software!

Kwaliteit daar gaat het om bij Inno-Tec! Door de aanschaf in een voorinstelapparaat van Zoller kunnen we nauwkeuriger werken met de gereedschappen op onze freesmachines op onze verspaanafdeling! Hierdoor kunnen we meer spiluren draaien op onze machine, tijd en materiaal besparen. Met als gevolg dat we nog betere kwaliteit kunnen leveren.

Zoller Venturion 450

Een voorinstelapparaat wordt gebruikt om de samengestelde delen van een verspanend gereedschap te meten. Het meet met één druk op de knop gereedschapswaardes zoals de lengte, de uitsteeklengte, de radius of diameter, twee hoeken en eventueel de rondloop en vlakloop. Daarbij kan deze apparatuur ook controleren of het gereedschap in de juiste houder is gemonteerd, door aan de houder de lengte of diameter te controleren. Door op een zorgvuldige manier te werken met deze machine kunnen beschadigingen en maatafwijkingen van het gereedschap vroegtijdig worden gesignaleerd zodat er minder uitval van reeds bewerkte producten ontstaat en de kwaliteit verbetert.

 ''Met de komst van het voorinstelapparatuur van Zoller kunnen we nog nauwkeuriger werken met onze gereedschappen op de freesmachines.''

Focus op gereedschapsbeheer 

Voorheen duurde het gemiddeld drie minuten om gereedschappen handmatig af te stellen op de machine. Daarna moeten nog proefsnedes gemaakt worden, wat ook nog eens een behoorlijke tijd in beslag neemt. Reken je dit door naar twintig gereedschapswissels per dag en per machine, dan lopen onbewust de machine stilstand tijd en de kosten hoog op. Met het voorinstelapparaat van Zoller hebben wij dat niet omdat we de gereedschappen meten terwijl de machine produceert.

Deze aanschaf is het begin van het beter inrichten van onze processen. De volgende stap is een volledige focus op het gereedschapsbeheer.

 

The Blue Power: ''Together we build the future''