Coronavirus, hoe wij in de metaal ons steentje bijdragen

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In februari is ook ons ‘kikkerlandje’ getroffen met de eerste gevallen van het coronavirus. Tot de dag van vandaag wordt er nergens anders meer over gepraat.

De zorgverleners doen hun uiterste best om op de verantwoorde manier zorg te verlenen. De leraren schakelde in een raptempo met huiswerk en online lessen. Het bedrijfsleven wist snel om te schakelen om eventueel thuis te werken waar nodig. En apps als skype, zoom en videobellen zijn niet meer weg te denken.

Ook wij hanteren de maatregelen van het RIVM, maar onze productie blijft draaien. In samenwerking met LabHelp hebben wij in een raptempo reactie vaatjes houders ontwikkeld met onze freesmachines en BRM lasersnijmachine. In deze houders worden reageerbuisjes van geautomatiseerde corona testen geplaatst met monster materiaal van patiënten. Bekijk hier een video over hoe deze houders gebruikt worden.

Geweldig om te zien hoe we die snel en efficiënt in werking hebben kunnen zetten door goed samen te werken met allemaal hetzelfde doel voor ogen, namelijk kwaliteit. Samen staan we sterk, en alle sectoren zijn ook in deze tijd verbonden met en vooral ook vóór elkaar.