Inno-Tec Formule 1 raceauto pitstop 2: Afbramen

Een esthetisch mooi eindproduct heeft alles te maken met de juiste afwerking. Sta daarom even stil bij pitstop 2. Want wie wil er nu geen mooie Formule 1 raceauto? Wij zijn trots te kunnen vermelden dat we totaal in metaal zijn. Van voorbewerking tot afwerking, plaatbewerking tot verspaning, wij staat voor het principe voor one-stop-shopping.

Het product komt van de laser, wat nu?

Vorige week namen we jullie mee met pitstop 1: het proces lasersnijden. Laseren is de snelste manier om dun plaatwerk, tot 20 mm, te snijden, ook wel lasersnijden genoemd. Dit kan in allerlei soorten materiaal namelijk staal, RVS of aluminium platen. Bij lasersnijden wordt laserlicht gebundeld op een zeer klein cirkelvormig oppervlak, waardoor niet alleen metalen, maar ook andere materialen bijzonder nauwkeurig gesneden kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan kunststof. Deze bewerking heeft een fijne snede en weinig materiaalverlies.

Na het lasersnijden is de volgende bewerking afbramen. Dit doen we bij ons op de Timesaver 42, ook wel een borstelschuurmachine. Echter hebben we meerdere machines ter beschikking in ons machinepark zoals een lissmac en langbandschuurmachine.

Definitie afbramen: van braam ontdoen.

Een werkstuk wordt afgebraamd:

  • om ver- wondingen te voorkomen
  • ter wille van volgende fasen in het farbikageproces
  • wegens reinigings-eisen

Afbramen voor een braamvrij product

Wanneer een metaal koud wordt bewerkt kunnen er bramen ontstaan. Dit kan onder andere gebeuren wanneer metaal wordt gezaagd, gesneden, geponst of gestanst. Het afbramen gebeurd voor het lassen en kanten omdat we dan op een veilige manier het productieproces kunnen doorlopen. Een braam kan namelijk heel scherp zijn waardoor een werkstuk niet glad is. Als we dit in het begin van het productieproces tackelen kunnen we een braamvrij product afleveren met daarbij ook de mogelijkheid eventueel afgeronde plaatkanten.

Afbramen - Timesaver - Inno-Tec Nederland B.V.

De voordelen van afbramen bij Inno-Tec Nederland B.V.

  1. Beide zijdes klantvriendelijk ontbraamd met de lissmac;
  2. Lissmac kan afgeronde hoeken leveren aan plaatwerk;
  3. Timesaver heeft vacuümbed dus kan kleine producten goed vasthouden;
  4. Timesaver is eenzijdig ontbramen.

 

Een goede afwerking, daar worden wij blij van!

Om een goed product te leveren vinden we het belangrijk om ook de juiste afwerking te kiezen. Van slijpen, afbramen en borstelen tot stralen. Bij Inno-Tec Nederland B.V. beschikken we over gevarieerde en geavanceerde machines die alle gangbare afmetingen op alle mogelijke manieren afwerken. Uw eisen, wensen en voorkeuren staan daarbij voorop. In combinatie met ons advies resulteert dat altijd in een succesvol eindproduct.

We racen snel verder door het productieproces en zien u graag weer bij pitstop 3, het kantzetten.