Inno-Tec Formule 1 raceauto pitstop 1: Lasersnijden

Klaar voor de start? 1, 2, 3 GO! Lasersnijden is vaak de start van ons proces in de fabriek voor het creëren van hoogwaardige metalen producten.

Start proces

Natuurlijk begint het proces als eerste bij onze werkvoorbereiding. Onze werkvoorbereiders kunnen via ons ERP Systeem en CAD- CAM tekenprogramma’s de gehele werkvoorbereiding van de Formule 1 raceauto maken. Voor dat het product de fabriek in gaat controleren onze kwaliteitscontroleurs altijd de werkvoorbereiding om eventuele verrassingen te voorkomen. Dit ook om de kwaliteit te waarborgen en te voldoen aan de normen van de klant. Wij werken altijd conform ISO 9001.

De komende weken nemen we uw graag mee binnen ons proces van one-stop-shopping. Wij zijn namelijk totaal leverancier van precisie plaatbewerking, fijnmechanische verspaning en nabehandeling door middel van laktechnieken zoals poedercoaten. En dit laten we graag zien aan de hand van de Inno-Tec Formule 1 Raceauto.

Voor de raceauto hebben we gekozen voor RVS plaat van 0.8 mm. Aan de hand van dit materiaal wordt de Trumpf Laser ingesteld om vervolgens de vormen te snijden.  

Waarom lasersnijden?

Laseren is de snelste manier om dun plaatwerk, tot 20 mm, te snijden, ook wel lasersnijden genoemd. Dit kan in allerlei soorten materiaal namelijk staal, RVS of aluminium platen. Bij lasersnijden wordt laserlicht gebundeld op een zeer klein cirkelvormig oppervlak, waardoor niet alleen metalen, maar ook andere materialen bijzonder nauwkeurig gesneden kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan kunststof. Deze bewerking heeft een fijne snede en weinig materiaalverlies.

Bij lasersnijden is er sprake van veel vormvrijheid en het wordt binnen Inno-Tec Nederland B.V. altijd toegepast bij het snijden van ingewikkelde of grillige vormen. Lasersnijden is daarnaast ook geschikt voor rechte vormen.  

5 voordelen van lasersnijden bij Inno-Tec Nederland B.V.

  1. Aluminium, RVS en Staal;
  2. Conform ISO 9001;
  3. Lasersnijden tot 20 mm;
  4. Mogelijkheden om te snijden met cadeye;
  5. Snijden van hele dunne materialen vanaf 0,05 mm.

 

Lasersnijden met de Trumpf laser

Onze Trumpf laser is voorzien van een liftmaster welke de machine automatisch belaad en ontlaad. Wij produceren krasarm, tussen iedere gesneden plaat legt onze machine automatisch een kunststof plaat. Wij, Inno-Tec Nederland B.V. maken gebruik van een krachtige laser die moeiteloos, krasvrij en onbemand 24/7 staal, aluminium en RVS kan snijden.  Staal lasersnijden kan tot een dikte van 25 mm, aluminium en RVS lasersnijden kan tot een dikte van 20 mm.

Inno-Tec Nederland B.V. - Formule 1 Raceauto - Lasersnijden Inno-Tec Nederland B.V. - Formule 1 Raceauto - Lasersnijden

De bovenstaande producten zijn de RVS plaaten die afkomstig zijn van de Trumpf laser. Zoals je kan lezen was het een snelle start! We nemen je volgende week graag mee naar pitstop 2!