Inno-Tec Formule 1 raceauto pitstop 3: Kantzetten

De race gaat snel, pitstop 1 en 2 zijn voorbij gevlogen. Letterlijk dan natuurlijk. Bij pitstop 3 nemen we jullie graag mee met het kantzetten. Wij hebben de kracht dat wij in huis gereedschappen maken, en hierdoor zijn alle vormen denkbaar.

Kantzetten, wat is dat nu precies?

Kanten is een metaalbewerkingstechniek die gebruikt wordt bij plaatwerken. Plaatmateriaal wordt veel gebruikt in de techniek. Wanneer een plaat een bepaalde vorm moet krijgen kan dat op verschillende manieren gebeuren. Zo kan een plaat gebogen worden of kan er een hoek in worden gezet. In dat laatste geval kan gebruik worden gemaakt van een kantbank. Dat tevens het onderwerp van pitstop 3, onze Formule 1 raceauto gaat vorm krijgen!

Bij Inno-Tec Nederland B.V. beschikken we over 4 kantbanken van SAFAN, met deze machines kunnen we verschillende vormen op een vaardige manier zetten. Door onze opgebouwde kennis maken wij zelf gereedschappen voor onze kantbanken. Hierdoor zijn allerlei vormen denkbaar en mogelijk.

Het vormgeven van de raceauto met de kantbank

Een raceauto kent ook verschillende vormen. Het model van de werktekening wordt eerst op de Trumpf laser uitgesneden (pitstop 1). Vervolgens wordt het model afgebraamd (pitstop 2) om daarna het model van de raceauto vorm te geven. Dit doen we op onze kantbank. Door het gebruik van een kantbank kan er gezorgd worden dat er in een plaat een hoek wordt gemaakt waardoor er niet twee platen aan elkaar gelast hoeven te worden. Lassen kost extra arbeidsuren en daarnaast is niet elke plaat geschikt om gelast te worden. Daarnaast is de hoek, die gemaakt is met een kantbank, direct netjes waardoor deze niet hoeft worden na behandeld.

    

De 8 voordelen van kanten bij Inno-Tec Nederland B.V.

  1. Kanten tot 4 meter lang;
  2. 180 ton perskracht;
  3. Jarenlange ervaring en kennis met complex zetwerk;
  4. Uitstekend te combineren met snijwerk, freeswerk of laswerk bij ons in huis;
  5. Staal, RVS en aluminium;
  6. Kanten van grote enkelstuks én klein seriewerk;
  7. Kanten volgens ISO 9001;
  8. In huis gereedschappen maken waardoor alle vormen denkbaar zijn.

 

Verschillende vormen, alles is mogelijk

En onthoud! Door het in huis gereedschappen maken voor o.a. de kantbank zijn alle vormen denkbaar bij ons. Uw uitdaging is onze kracht! We zetten ons productieproces snel voort naar pitstop 4!