Inno-Tec Formule 1 raceauto pitstop 4: Lassen

Goed dat je even een 4e pitstop maakt. We hebben gezien dat het frame van de Formule 1 raceauto wat extra aandacht vereist. En laten wij daar nu bij kunnen helpen! Inno-Tec Nederland B.V. is een specialist op het gebied van MIG (RVS en aluminium), MAG (Staal) en TIG (RVS en aluminium) lassen. Lassen geeft de beste, permanente verbinding van de plaatdelen. Onze gediplomeerde lassers kunnen alle materialen verwerken op de juiste manier.

Definitie lassen

  1. (van metalen) door druk of samensmelting van de randen verenigen
  2. verbinden

 

Verschillende lastechnieken

MIG/MAG lassen is een sterke lastechniek, dit komt omdat een MIG/MAG las veel dikker is. Bij TIG lassen ontstaat er een dunnere las die vaak helemaal afgewerkt moeten worden. TIG lassen is ook gebruikt voor het verbinden van de plaatwerkdelen van de raceauto. Bij de raceauto is de onderplaat gehecht aan het frame van de raceauto. Het lijken maar 4 kleine lasjes, echter is dit wel het fundament van de raceauto. Omdat we gekozen hebben voor de combinatie kantzetten en lassen besparen we tijd. Dit omdat door de hitte die vrijkomt bij lassen het materiaal kan vervormen, waardoor je altijd nametingen en eventuele aanpassingen moet doen. Met de kantbank kunnen we alle vormen zetten omdat we in huis gereedschappen maken, hierdoor kan het boven frame in verschillende bewegingen in elkaar worden gezet en voorkomen we eventuele uitzettingen in materiaal. Lees hierover meer bij pitstop 3.

Tig Lassen bij Inno-Tec Nederland B.V.  Tig Lassen bij Inno-Tec Nederland BV te Riethoven

Lassen is niet eenvoudig

Onze lassers moeten met veel verschillende factoren rekening houden willen we voldoen aan de juiste normering. Zo moet een lasser het lastoestel goed kunnen instellen. Deze instelling heeft te maken met de snelheid waarmee gelast kan worden. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met de warmte inbreng. Teveel warmte inbreng kan er voor zorgen dat het werkstuk vervormd waardoor de afmetingen niet meer kunnen kloppen. Kwaliteit staat bij Inno-Tec Nederland B.V. hoog in het vaandel, onze lat ligt altijd hoog. Echt vakmanschap is nodig om de behaalde normeringen te halen voor de juiste kwaliteit. Vandaar dat al onze lassers in bezit zijn van verschillend lasdiploma’s. 

De voordelen van lassen bij Inno-Tec Nederland B.V.

  1. Onze lassers zijn in het bezit van verschillende lasdiploma’s;
  2. Gedegen materiaalkennis aanwezig;
  3. Alle mogelijkheden van lassen in huis aanwezig MIG/MAG, TIG, Laserlassen;
  4. Zowel handmatig als geautomatiseerd.

 

Onze formule 1 raceauto krijgt al steeds meer vorm, ga jij mee naar Pitstop 5, daar komt onze verspaanafdeling aanbod!