Inno-Tec Formule 1 raceauto pitstop 8: Graveren

Zoals eerder vermeld kan poedercoaten gezien worden als decoratieve uiting van het proces. Wat ook daar werd vermeld was dat zodra je naar Formule 1 kijkt je overal reclame ziet. Wie heeft de mooiste raceauto? Poedercoaten of natlakken kan er voor zorgen dat een product een decoratieve uiting heeft. Het product krijg als het waren een kleur, lees hierover meer bij pitstop 7. Om de reclame toe te voegen om ‘de raceauto’ kunnen wij met onze BRM Lasers passende teksten, logo’s of beelden graveren, welkom bij pitstop 8.

Graveren met de BRM Laser

Door het juist instellen van de BRM-laser kunnen wij bij Inno-Tec Nederland B.V. allerlei vormen, cijfers en teksten lasersnijden en graveren. Voor dit product is het eigenlijk niets anders dan de bovenste laag van het materiaal verwijderen, in dit geval de eerste poedercoatlaag om een mooie gravering te plaatsen. We hebben bewust twee kleuren op het frame van de raceauto aangebracht. Zodra we de tweede kleur, in dit geval de witte kleur, niet aanbrengen komt dus de metalen kleuren naar voren. In principe kan het allebei. Wij hebben bewust gekozen voor twee kleuren omdat dan de gravering beter naar voren komt (zie afbeeldingen).

Graveren - BRM Laser - Inno-Tec Nederland BV  Graveren - Inno-Tec Nederland BV - BRM Laser

Eigen gereedschappen in huis produceren

Om te zorgen dat de BRM laser altijd dezelfde hoeveelheid materiaal weg haalt, in dit geval de eerste poedercoatlaag, is het van belang dat de raceauto waterpas neergelegd kan worden.  Daarom hebben we voor het graveren van deze raceauto een mal gemaakt. Bij Inno-Tec Nederland B.V. maken we zelf mallen en gereedschappen voor onze machines, zo kunnen wij alle gevraagde wensen leveren. Zo kunnen we op onze kantbank verschillende vormen maken en kunnen we ook niet rechte stukken graveren (zoals de raceauto) dit alles omdat we de mal kunnen gebruiken als ideaal hulpmiddel om een product op te spannen.

De voordelen van graveren bij Inno-Tec Nederland B.V.

  1. Kan doormiddel van een van de twee BRM-Lasers;
  2. Kan met een graveerstift op onze freesbank;
  3. Geschikt voor aluminium, RVS en kunststof.

 

Bij Inno-Tec Nederland B.V. beschikken we over twee BRM lasers die zowel kunnen lasersnijden als graveren van alle halffabricaten.  Onze Formule 1 raceauto is klaar voor gebruik. Graag nemen we jullie volgende week nog mee naar de laatste pitstop, pitstop 9, voor de montage van dit prototype.