Tweede draaibank van Mazak voor onze verspaanafdeling!

Eind april hebben wij, Inno-Tec Nederland B.V., de tweede draaibank mogen verwelkomen voor onze verspaanafdeling. In maart 2020 is de Mazak Quick Turn 200-MSY met Smooth-besturing geïnstalleerd. Om meer aandacht te besteden aan onbemand en bemande uren, en daarnaast enkel stuks en serie werk is er besloten om te investeren in een tweede draaibank. Zo kan onze cnc-operator de workflow beter verdelen om met de de nieuwste techniek zowel de eenvoudigere maar zeker ook de complexe producten, van RVS / Staal / Aluminium / Kunststof, te vervaardigen.

Verder automatiseren en capaciteit vergroten

De komst van deze tweede draaibank zorgt er voor dat we producten kunnen draaien tot 1 meter, verder is de nieuwe draaibank identiek aan de eerste draaibank. Daarnaast wordt de capaciteit vergroot. De focus ligt veelal op de nieuwste technologie om te CNC-programmeren. Door de toevoeging van de stafaanvoer op de CNC-draaibank hebben we een eenvoudige manier om de machine verder te automatiseren. Om zo van kleine tot grotere series te voorzien.  

Mazak Quick Turn 200-MSY met Smooth-besturig

De MAZAK Quick Turn 200-MSY met Smooth-besturing beschikt over een sub, ook wel overname spindel. Hierdoor kunnen we gemakkelijk met het juiste programma het product compleet van de draaibank afkrijgen. Zonder dat we tussendoor het product handmatig moeten verplaatsen. Daarnaast kan er door de aangedreven gereedschappen en een Y-as draaiwerkstukken geproduceerd worden welke ook voorzien zijn van gefreesde vlakken. Momenteel beschikken we bij Inno-Tec over 2 draaibanken, waarvan een draaibank producten kan verspanen tot 0,5 meter en een draaibank tot 1 meter.

Nauwkeuriger en efficiënter CNC-draaien

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel waardoor we door de komst van deze machine niet alleen met de nieuwste technologie kunnen cnc-draaien maar ook efficiënter en nauwkeuriger. Onze vakspecialisten (CNC Operators) staan te poppelen om hun kennis en vaardigheden toe te passen op deze schitterende machine! Uw metaal of kunststof uitdaging is onze kracht. En dat willen we graag laten zien op de Quick Turn 200-MSY met Smooth-besturing.