Verspaanafdeling in een nieuw jasje (deel 1)

Mazak en Inno-Tec sluiten wederom handen in een voor de vernieuwing van het machinepark bij onze verspaanafdeling. In juni 2020 hebben zowel Mazak als Inno-Tec het vertrouwen naar elkaar uitgesproken over de vervangingsinvesteringen van een draaibank, twee VTC freesmachines en een Variaxis (5-asser) inclusief automatsering 24 pallets 400x400. Samen met Mazak, de directie van Inno-Tec en de medewerkers hebben we een intens proces beleefd. Maar met trots kunnen we mededelen dat de nieuwe draaibank, de Quick Turn 200-MSY met Smooth-besturing staat!

Mazak Quick Turn 200-MSY

De laatste jaren zijn de draaibanken continu vernieuwd met de nieuwste technologie en besturingen (CNC). Bij Inno-Tec is de MAZAK Quick Turn 200-MSY met Smooth-besturing een vervangingsinvestering waarbij we meer gebruik gaan maken van de nieuwste technologieën voor programmeren van het CNC-draaien. Door de komst van deze CNC-draaibank wordt er meer aandacht besteed aan CNC-draaien, onbemand en bemand uren goed indelen dus! Waardoor we met de nieuwste techniek zowel de eenvoudigere maar zeker ook de complexe producten, van RVS / Staal / Aluminium / Kunststof, onbemand kunnen laten draaien. Daarnaast kan er door de aangedreven gereedschappen en een Y-as draaiwerkstukken geproduceerd worden welke ook voorzien zijn van gefreesde vlakken.

 CNC-Draaien Product voorbeeld inno-tec  CNC-Draaien Product voorbeeld inno-tec nederland b.v.

Afbeeldingen: product voorbeelden die afkomstig zijn van een CNC-draaibank.

Nieuwste technologieën om verder te automatiseren

De focus ligt dus veelal op de nieuwste technologie om te CNC-programmeren. Door de toevoeging van de stafaanvoer op de CNC-draaibank hebben we een eenvoudige manier om de machine verder te automatiseren. Om zo van kleine tot grotere series te voorzien.  

Daarnaast beschikt de Quick Turn 200-MSY met Smooth-besturing over een sub, ook wel overname spindel. Hierdoor kunnen we gemakkelijk met het juiste programma het product compleet van de draaibank afkrijgen. Zonder dat we tussendoor het product handmatig moeten verplaatsen.   

Nauwkeuriger en efficiënter CNC-draaien

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel waardoor we door de komst van deze machine niet alleen met de nieuwste technologie kunnen cnc-draaien maar ook efficiënter en nauwkeuriger. Onze vakmannen (CNC Operators) staan te poppelen om hun kennis en vaardigheden toe te passen op deze schitterende machine! Uw metaal of kunststof uitdaging is onze kracht. En dat willen we graag laten zien op de Quick Turn 200-MSY met Smooth-besturing.

 

The Blue Power: ''Together we build the future''