Draaien: verdraaid nauwkeurig

Draaien of CNC draaien is een manier van verspanen die, in tegenstelling tot het frezen, kleinere verspaandelen kan produceren. Bij deze verspaningstechniek maakt het te bewerken materiaal een ronddraaiende beweging op een draaibank.

Het materiaal draait rond en wordt tegen een beitel geplaatst. Deze verplaatst zich op een bepaalde wijze langs het materiaal. Hierdoor ontstaat een snij- en draaibeweging die vorm geeft aan het materiaal. De beitel snijdt het te verwijderen materiaal nauwkeurig weg in de gewenste richting. Er zijn verschillende manieren van metaal draaien, waaronder langsdraaien, dwarsdraaien en steken.

Inno-Tec beschikt over uiteenlopende draaibanken met een volautomatische stafaanvoer en aangedreven gereedschappen. Alle draaibanken zijn direct gekoppeld aan ons cad/cam systeem. En kunnen zowel rvs, aluminium als stalen producten draaien.

De voordelen van draaien bij Inno-Tec

  1. In één cyclus alles afwerken
  2. Veel kennis van complexe producten
  3. Materiaal tot 65 mm
  4. Stafaanvoer
  5. Kunststof, staal, rvs en aluminium

Machines

 MAZAK MSY-200 draaicentrum met 500 mm centerlengte, aangedreven gereedschappen en automatische stafaanvoer (onbemand draaien)

 MAZAK MSY-200 draaicentrum met 1000 mm centerlengte, aangedreven gereedschappen en automatische stafaanvoer (onbemand draaien)

MAZAK INTEGREX i-250H S

Conventionele draaibank

Terug naar overzicht