Forceren

Metaal kun je naadloos vervormen middels forceren. Forceren is een mechanische vormgevingstechniek. Bij forceren wordt een metalen plaat in een gewenste vorm gedwongen. Aan de hand van een mal op een draaibank wordt bij Inno-Tec de metalen plaat vervolgens in een draaiende beweging over de mal vervormd.

Spiebaanbrootsen

Spiebaanbrootsen wordt ook wel trekfrezen genoemd. Het is een verspaningstechniek waarbij het gereedschap, dat meerdere snijkanten heeft, een herhaalde lineaire snijbeweging uitvoert.

Bij het spiebaan brootsen wordt er een broots met behulp van een pers langs een geleidingsbus stapsgewijs door het werkstuk geduwd. Deze broots loopt schuin. Zo wordt er bij iedere tand van de broots een klein beetje materiaal weggestoken. Dit wordt herhaald totdat de spiebaan op de juiste diepte is, eventueel met een aantal vulstrips achter de broots. Voorbeelden van onderdelen waar spiebanen in moeten komen, zijn tandwielen, koppelstukken, kettingwielen en verbussingen.

Vlakslijpen

Bij deze verspaningstechniek van Inno-Tec wordt een zeer kleine hoeveelheid materiaal weggeslepen met behulp van een roterende slijpsteen. Hierdoor ontstaat een zeer glad en vlak oppervlak en kun je uiteenlopende werkstukken zeer nauwkeurig op dikte slijpen. Inno-Tec levert de nauwkeurigheid en tolerantie die u wenst.

Terug naar overzicht